proevenbootstrapbootstrap1200 x 450
[NL/EN] PROEVEN#   zelf geïnitieerd project 2014-2016

PROEVEN# was een 3 jaar durende reeks van interactieve video-avonden waarin wij alledaagse voedsel fenomenen onderzoeken met de bezoekers.
Vanaf heden kan je een op maat gemaakte PROEF#-avond boeken bij deelname vanaf 10 personen.
De tweeledige betekenis van “Proeven” benadrukt het experiment en onze smaak als perfecte onderzoekstools.

Een ‘doorsnee’ avond PROEVEN# evening bestaat uit een aantal blokken van korte video’s met een experiment aan het eind van elk blok. Bezoekers nemen actief deel aan deze experimenten. Elke avond heeft een voedsel gerelateerd thema (eigenlijk alles) en een externe gast-curator die een expert is in dat veld. Samen met de gast-curator zullen de Kompanen een overzicht presenteren van wat er zich afspeelt in dit veld in relatie tot eten, hoofdzakelijk door het tonen van online instructie-video’s. We verzamelen vooraf alle benodigde spullen en kennis om de experimenten, die uit deze media/data voortvloeien, uit te voeren, maar we testen de resultaten NOOIT van tevoren. Dit zorgt voor een sfeer waar het OK is om te falen, we kennis kunnen delen en vooral samen mogen ontdekken.

Ondanks de experimentele inzet van de avonden is er genoeg eten voor je dagelijkse avonddosis en neigen wij altijd naar een smakelijk einde.

Eerdere thema’s waren ETEN & …

– ROOK — Sasker Scheerder (Manenwolf’s Rokerij & Foodlab)
– BROOD — Angelique van de Venne (Broodnodig)
– ZOET — Asnate Bockis & Anastasia de Ruyter (Lof der Zoetheid)
– MELK — Bas de Groot & Mariske Verhulst (Voord & Wij)- Onion
– SEX — Milica Trakilovic & Yvette Luhrs
– SPIRITUALITEIT — Maurits Hofman & Thípi
– FERMENTATIE — Paul Absil & Sanne Zwart (Ferme Kolen)
– KOFFIE — John Schot (Schot Koffie)
– GELUID — Tasteful Turntable & Muziekbonbon
– VET — Snackbar Tante Nel
– PREPPING
– SMEERSELS
– SURVIVAL
– RAUW
– EI
– PLANTEN
– DUMPLINGS
– UI

Dank aan de Gemeente Rotterdam, de Condomerie en vele anderen voor het steunen van dit initiatief.

Informeren naar verdere mogelijkheden en/of het aanvragen van een offerte kan door een mail te sturen naar: info@cateringa.nl.

Written by kompaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *