Tips voor nieuwe puppy baasjes

Tips voor nieuwe puppy baasjes

Er is natuurlijk niets leukers dan zorgen voor een nieuwe puppy! Om goed van start te gaan, is het belangrijk dat je met een aantal punten rekening houdt. Zo heeft de pup voldoende tijd nodig met de moeder en moeten ze kunnen wennen aan hun nieuwe omgeving.

De onderstaande tips zijn bedoeld voor nieuwe puppy baasjes.

1. Geef de pup tijd met de moeder

Als de puppy waar je voor bent gegaan is geboren, wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk bij je thuis hebben. Dat is natuurlijk logisch, want je bent enthousiast. Het is echter wel belangrijk dat de pup voldoende tijd kan doorbrengen met de moeder.

Ze hebben de aandacht maar ook de liefde en voeding van ze nodig. De regel is dat een pup na acht weken het nest mag verlaten.

2. Geef je pup de tijd om te wennen

Zodra het pup het nest gaat verlaten en in een nieuwe omgeving terecht komt, hebben ze even tijd nodig om te wennen. Het is natuurlijk hartstikke spannend als je uit je vertrouwde omgeving wordt gehaald.

Zorg dat je nieuwe huisdier lekker veel kan rusten en geef hem zoveel mogelijk aandacht en liefde. Zo creëer je een gevoel van veiligheid.

3. Schaf een hondenbench aan

Puppy’s hebben een eigen plek in huis nodig waar ze zich kunnen terug trekken. Het is daarom verstandig om een honden bench aan te schaffen. Het kan daarnaast ook meteen worden gebruikt voor zindelijkheidstraining.

Zorg ervoor dat de bench niet te klein is. Hierdoor kan de pup zich opgesloten voelen waardoor je nieuwe vriend onrustig kan worden. Laat je hond ook niet te lang in de bench. Maximaal zo’n twee uur per dag.

4. Pup sociaal maken

Het is natuurlijk belangrijk dat je hond zo snel mogelijk sociale vaardigheden gaat ontwikkelen. Met name de eerste zestien weken zijn ze hier erg gevoelig voor. Zorg er daarom voor dat je regelmatig naar buiten toe gaat.

Laat ze in aanraking komen met andere honden, maar ook mensen. Zo zorg je ervoor dat ze vriendelijk worden en dat agressieve eigenschappen worden voorkomen.