5 tips om direct energie te besparen

energie besparen

De winter is er weer en de energie prijzen staan op z’n kop. Dat is geen fijne combinatie voor veel Nederlanders op dit moment. Gelukkig zijn er opties om het voor jezelf draaglijk te houden.

Door energie te besparen houd je jouw energie rekening in de hand. En je bent ook nog eens goed bezig voor het milieu!

Lees hieronder 5 tips om direct energie te besparen!

1. Zet de verwarming lager

Klinkt misschien heel logisch maar toch is dit moeilijk voor veel mensen. De verwarming staat in Nederland gemiddeld op 21 graden en ja, dat is een aangename temperatuur in huis. Toch kan het je al snel zo’n 90 euro per jaar schelen als je de verwarming op 19 graden zet.

En je kunt de verwarming ook gerust 1 a 2 uur voordat je naar bed gaat uitzetten, de warmte blijft namelijk best een tijdje hangen. En daarmee bespaar je weer 20 a 25 euro per jaar.

2. Draag extra kleding

Extra kleding dragen is één van de makkelijkste manieren om het warmer te hebben wanneer je de verwarming lager zet. En als je het echt koud hebt kun je ook nog onder een fleechedeken zitten op de bank. Goedkoop in de aanschaf en erg warm.

Ben je een echte koukleum? Thermokleding onder je normale kleding dragen is ook super effectief om het een stuk minder koud te hebben!

3. Gebruik een waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop verbruikt maar 7 liter water per minuut, in tegenstelling tot een normale douchekop welke gemiddeld 9 liter per minuut verbruikt.

In totaal kan dit je per jaar 20 euro aan energie en 30 euro aan water besparen.

4. Schakel zoveel mogelijk apparaten compleet uit

Onze huizen staan vol met elektrische apparaten en deze laten we doorgaans op stand-by staan. En daar kan dus geld bespaard worden want ook al staan apparaten op stand-by, ze verbruiken toch energie.

Zet daarom zoveel mogelijk apparaten compleet uit.

5. Was je kleding op 30 graden

Kleding wassen kan goed op 30 graden in plaats van de gebruikelijke 40 graden. Hiermee kun je zo’n 25 euro per jaar besparen en het is ook nog eens beter voor het milieu!

Hoe ga jij energie besparen?

Je heb nu 5 goede tips gehad om direct op energie te besparen. Welke tips sprak jij het meeste aan en ga je direct toepassen? We zijn benieuwd! Laat jouw reactie hieronder achter.