Een benauwde slaapkamer verkoelen doe je zo

Benauwde slaapkamer verkoelen

Als de warme zomermaanden weer aanbreken, krijgen we allemaal weer last van de warmte. Zeker in de slaapkamer kan dat flinke gevolgen hebben. Onze nachtrust wordt vaak verstoord doordat we niet in slaap kunnen komen door het zweten en de onrust.

Het is daarom belangrijk om de slaapkamer zo goed mogelijk te gaan verkoelen. Maar hoe doe je dat nou het beste? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Maak gebruik van een ventilator

De eerste tip had je waarschijnlijk wel zien aankomen. Zorg voor een ventilator in de slaapkamer als het zomer is. De lucht wordt weliswaar niet verkoelt maar voor je gevoel voelt het een stuk minder warm aan.

Om toch een koude luchtstroom te creƫren met een ventilator, kun je gebruik maken van een aantal gevulde flessen met water.

Plaats deze in de vriezer en als ze zijn bevroren, kun je ze voor de ventilator zetten. De koude lucht die er dan vanaf komt zal door de kamer heen worden geblazen.

Douchen voordat je gaat slapen

Een andere manier om beter te kunnen slapen tijdens de hitte is door voor het slapen gaan, een koele douche te nemen.

Je voelt je een stuk frisser en als je direct naar bed gaat, zul je een stuk minder moeite hebben om in slaap te komen. Het is wel van belang dat je meteen na het douchen gaat slapen, anders kan het een omgekeerd effect hebben.

Was ophangen in de slaapkamer

Wanneer je de was hebt gedaan, hang je deze vaak op ergens in een bijkamer om het te laten drogen. Je kunt er echter ook voor kiezen om kleding die je gewassen hebt, te laten drogen in de slaapkamer.

Gewassen kleding bevat een heleboel vocht dat er voor zorgt dat het koeler wordt in de ruimte. Het kan daardoor zomaar een paar graden minder warm aanvoelen. Het is wel belangrijk dat je goed ventileert.